“A világ egy könyv. Aki nem utazik, csak egy lapját olvasta.” – St. Augustine

 

Miért Thaiföld? 

Barátságos, elbűvölő, izgalmas  

 

Ázsia elsőszámú túrista desztinációja mely kiválóan alkalmas egy álomnyaralásra. Türkiszkék tenger, fehér homok, pezsgő városok, érdekes kultúrális hagyományok, kiterjedt dzsungelek, ínycsiklandozó ízek, valódi thai mosoly az arcokon.
Az évek során semmi sem tudta ezt az idillikus képet elrontani, ezzel is megmutatva mennyire is valós az ország népszerűsége. Az évenkénti tradicionális ünnepek nagyon sok látogatót csalogatnak Thaiföldre, akik rövidebb vagy hosszabb távon élvezik Thaiföld vendégszeretetét. Biztosra vehetjük, hogy Thaiföld még sok-sok évig megőrzi vezető szerepét Dél-Ázsiában.

 

5 ok amiért szeretjük Thaiföldet

Gyönyörű tengerpartok

thai-Great

Nem igazságos, hogy a világ 200 országa közül Thaiföld kapta a legszebb tengerpartokat. Ezek nem a jól ismert homokos partok, hanem tökéletes puha dűnék, valódi átlátszó tengerrel, hihetetlen élővilággal. Robinson Crusoe is pont ilyenről álmodozhatott. Thaiföldnek vannak a legszebb partjai, például a déli régiókban, mint Phuket, Krabi, Phi Phi sziget, Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan, Koh Chang és Koh Samet. (Koh = sziget) Bangkokhoz közeli partok, Pattaya, Hua Hin és Cha Am.

 

Ízletes thai ételek

thai ételek

A thai ételek nemzetközi szinten is nagy népszerűségnek örvendenek. Akár csípős vagy édes ízeket kapunk a tányérunkra, mindig harmónikusan illeszkednek egymáshoz, és felejthetetlenné teszik az élményt. A kelet és a nyugat keveredik össze az ízekkel ami egy egyedülálló thai ízvilágot eredményez. Nagyon sok fűszert, zöldséget használnak. Ami érdekesség, hogy a thai emberek jellemzően többször esznek egy nap, legalább 6 alkalommal. Villával és kanállal esznek, kést nagyon ritkán használnak.

 

 

Barátságos emberek

thai mosoly

A thai emberek rendkívül barátságosak, vendégszertőek és melegszivűen bánnak a külföldiekkel. A "mosoly országa" kifejezés valóban jól lefesti a thai életszemléletet. Minden pillanat egy mosoly nélkül kárba vész. A thai emberek nagyon büszkék az országukra, lojálisak a királyukhoz, a buddhizmus elveihez erősen ragaszkodnak, ami azt jelenti, hogy minden ember egyenlő, a konfrontációt el kell kerülni, hasznos és jó dolgokra kell törekedni, becsületes életet kell élni, kötelességünk törődni másokkal.

Szórakozás, éjszakai élet

thai éjszakai élet

Az egzotikus thai éttermektől a Go-Go bárokon keresztül mindenki megtalálhatja amit keres. A thaiok igazán tudnak élni, és szeretik a külföldieket is szórakoztatni. Hatalmas plázák, zenés rendezvények, éttermek, masszázs szalonok. Thaiföld az egyik legizgalmasabb hely a világon annak aki szeret szórakozni, kikapcsolódni. Bangkok ilyen téren is kiemelkedik, klubbok, véget nem érő pezsgő éjszakai élet, nemzetközi rendezvények és előadók. Thaiföld garantálja, hogy minden érzékünk elégedett lesz.

 

Történelmi helyek

thaiföld történelem

Thaiföld jelentős történelmi múlttal rendelkezik. Erre a bizonyíték a megszámlálhatatlan történelmi rom, mely az királyságban mindenhol előfordul. Kettő Unesco-listás thai hely lett a világörökség részévé nyilvánítva és még sok más potenciális jelölt várakozik erre a státuszra. Thaiföld jelentősen hozzájárult a nemzetközi kultúrális örökségek tárházához. Minden régióban, templomok, királyi épületek, város maradványok árulkodnak az egykori gazdag kultúrára, mely fennmaradt, hogy az idelátogatók megcsodálhassák.

 

 

Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken

 

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it